Projecten

Brussels Business Hubs realiseert en concretiseert zijn opdracht door de studie, het ontwerp, de promotie en het beheer van projecten voor huisvesting van economische activiteiten in Brussel.

Les Ateliers des Tanneurs, bedrijvencentrum bestemd voor starters

Het bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs is gelegen in het hartje van Brussel, in de Marollenwijk. Het huisvest een vijftigtal bedrijven die bijna 200 medewerkers en medewerksters tewerkstellen.

Zoals zeven andere “openbare” bedrijvencentra wordt dit project gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en richt het zich in eerste instantie tot beginnende ondernemingen. Dank zij zijn inplanting in de “prioritaire interventiezone” van het Gewest (PIZ), genieten de in de Ateliers des Tanneurs gevestigde ondernemingen van geprivilegieerde gewestelijke steun (raadgevingen, subsidies en financiering).

Vanuit een zorg voor samenhang en transparantie wordt het beheer van deze activiteit toevertrouwd aan een dochteronderneming van Brussels Business Hub, de n.v. “Bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs”.

(meer inlichtingen over het bedrijvencentrum : https://www.ateliersdestanneurs.be/nl)

Les Ateliers des Tanneurs, huisvesting op langere termijn
De renovatie van het gebouw, ingenomen door Les Ateliers des Tanneurs biedt eveneens grotere ruimtes of die niet niet beantwoorden aan de behoeften op korte termijn van een onderneming in de startfase.

Derhalve werden deze ruimtes georiënteerd naar een huisvesting op langere termijn, wat met name het geval is voor het restaurant dat gevestigd is in de “vatenhal” en de biomarkt, gevestigd in “hal 1902”.

Les Ateliers des Tanneurs, plek voor het organiseren van evenementen
Les Ateliers des Tanneurs zijn gevestigd in een geklasseerd en volledig gerenoveerd gebouw, gekend onder de oude benaming van « Wijnpaleis ». Dit gebouw in Art Nouveau stijl is een juweeltje van het Brusselse architecturale erfgoed. Zijn karaktervolle hallen en vergaderzalen maken er een populaire plek van voor het organiseren van evenementen door professionele organisatoren van evenementen.

Brussels Business Hub heeft hier een pool voor verhuring en organisatie van evenementen ontwikkeld en neemt er het beheer van waar. Deze pool brengt partners samen waarvan het professionalisme, de specialisatie en de complementariteit van de vakken borg staan voor geslaagde evenementen.

(Meer inlichtingen over de evenementenactiviteit : https://www.ateliersdestanneurs.be/nl/event/)

Be-Here, centrum voor stedelijke economische activiteiten

Volledig gerenoveerd door het OCMW van de Stad Brussel, met financiering van het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en het Brussels Gewest (Monumenten en Landschappen), zullen de voormalige Byrrh-vestigingen nu, onder de nieuwe naam “Be-Here”, bedrijven verwelkomen die aandacht hebben voor duurzame voeding, circulaire economie en/of de sociale economie en die jobs zullen creëren.

Gelegen aan de Rue Dieudonné Lefèvre in 1020 Laken, aan de rand van Tours et Taxis, wil het centrum alternatieven bieden aan groeiende ondernemingen en nieuwe economische actoren aantrekken in het Brussels Gewest. Het biedt semi-industrieel ruimtes aan (200m² tot 600m²) voor opslag, productie, verkoop maar ook kantoren, met functionele gemeenschappelijke infrastructuren.

De oude “Byrrh” -vestigingen zijn gerenoveerd als een krachtig hulpmiddel voor bedrijven, maar ook een levendige en aangename plek, open voor de inwoners van de wijk

Veel bedrijven die actief zijn in duurzame voeding hebben al besloten om zich hier te vestigen, waaronder een biologische markt, een ambachtelijke brouwerij, een koekjesatelier, een koffiebranderij,….
Twintig bedrijven en meer dan 200 banen worden verwacht in het centrum.
Brussels Business Hubs is actief betrokken geweest bij de conceptuele ontwikkeling van het project en beheert Be-Here.

(Meer inlichtingen over het Byrrh project: http://be-here.be/nl/)